Get Adobe Flash player

Indholdsfortegnelse

Kapitel 5

Far levede kun for hans egen behov

En nytårsaften kom han fuld hjem med nogle af hans kammerater og værdsatte slet ikke aftenmaden

Igennem tiden var der flere hændelser med far og hans kammerater. En nytårsaften kan jeg huske, at mor havde forberedt aftensmad. Den eneste vi ventede på var far. Han kom fuld hjem sammmen med nogle venner. Jeg var så sur på ham, at jeg råbte til ham, hvorfor han altid kom fuld hjem. Den besked hørte han ganske udmærket med følge af, at han gav mig en lussing i ansigtet. Denne episode glemmer jeg aldrig. Jeg ved, at det var efter denne episode, at jeg kom til at hade hans venner i forbindelse med drikkeri.

Jeg kan tydelig huske en aften, hvor han endelig var hjemme. Jeg lå oven på far i sofaen og legede med ham, pludselig skubbede han mig hårdt ned fra sofaen. Lea sagde til mig, at det kunne jeg gøre med en af mine legekammerater. Jeg har leget far, mor og børn med en legekammerat. Vi legede, at vi var en stor familie og lå nede på min seng med hinanden med tøj på. Det blev aldrig til andet end leg, lige som andre børn også gør i dag.

I min barndom havde jeg en rigtig god veninde, som hed Susanne. Susanne og jeg har sovet sammen hos hinanden, men jeg kunne godt lide at være hos hende. Susanne's mor hed Inger og var en utrolig flink dame. Hun viste os interesse og var altid glad. Jeg elskede at sove hos Susanne, da der var orden i huset og ingen sure miner. Susanne havde også sovet ovre hos mig, men jeg kan tydelig huske, at Per elskede at drille hende. Han gjorde det kun for sjov, men han kunne ikke finde grænsen imellem noget der er sjov eller det bliver mobberi.

I skolen blev jeg kaldt DorteS-lus. Jeg har aldrig haft lus i håret, så jeg vidste ikke, hvor navnet kom fra. Men der var også luse-problemer i skolerne i 1970-1980.

Tilmed det alt andet som kørte rundt inde i mit hoved, blev jeg meget træt af skolen. Jeg begyndte at spille skuespil og lavede nogle anfald med kramper, som overhovedet ikke var rigtig. Jeg måtte være god til at spille skuespil og på den måde kunne jeg slippe for at komme i skolen. I et stykke tid kunne jeg godt lide det, da jeg så fik lidt mere opmærksomhed, men efter nogen tid var det ikke spændende mere. Der blev snakket rigtig meget om det, da det var mange på skolen, som så mit skuespil. Jeg blev også indlagt på sygehuset, hvor jeg prøvede at fortælle en læge om min hændelse med fars ven og vores nabo, men lægen blev meget stiv i ansigtet. Han forsvandt hurtigt væk, og jeg troede, at der kom en anden læge for at hjælpe mig. Efter denne episode troede jeg, at sådan noget snakkede man ikke om på Ålborg sygehus.