Get Adobe Flash player

Indholdsfortegnelse

Kapitel 4

 

Diktatprøverne

 

Vores dansklærer rådede de andre elever til at lytte ordene 2 gange inden nedskrivning.                             

Årene efter disse voldtægter blokerede rigtig meget inde i mit hoved. Folkeskolen var en meget svær tid for mig, da jeg både havde hørenedsættelse, epilepsi, voldtægterne og mors sygdom. En ting var en fordel ved hørenedsættelsen var, at jeg lyttede altid ordene 2 gange ved diktatprøverne inden jeg skrev dem. Vores dansklærer havde engang tilrådet de andre elever i klassen til at gøre det samme. En af klassekammeraterne spurgte mig om, hvorfor jeg gjorde dette. Jeg svarede, at det vidste jeg ikke. I dag ved jeg, at det skyldes den lille nedsættelse af diskant området i hørelsen.

Med epilepsien havde jeg anfald nede i skolen, hvor jeg sad på min stol i timerne. Det var aldrig under fysisk aktiviteter, men altid når noget var kedelig og jeg slappede af i hjernen.

Jeg havde også mange mareridt igennem mange år om disse hændelser med voldtægterne. Et af dem var om en anden nabo, som aldrig gjorde nogen ondt. Jeg drømte om, at han lå ovenpå mig og afgav en masse kropsvarme. Jeg kunne ikke slippe væk og kunne overhovedet ikke røre mig. Jeg kan tydelig huske, at jeg vågnede og var vildt forpustet og sov ikke mere denne nat.