Get Adobe Flash player

Indholdsfortegnelse

Kapitel 23

Patienter burde have betaling, når man skal være forsøgskanin med de nye mediciner.

De nye medicin er så dyre, at man ikke kan betale de uacceptable priser

I januar 2011 var Kevin på Herlev sygehus, da han skrumlede i gymnastiksalen i en sørøverleg. Han brækkede hans venstre arm og skulle opereres på albuen, da denne var blevet flækket i stykker. Dennis arbejder næsten ved siden af Herlev Sygehus, så han tog over til skadestuen. Jeg var på vej til knipling, da jeg hørte om det. Vi aftalte, at Dennis tog ind til sygehuset for at følge, hvad der var sket. På grund af travlhed kunne de først tage Kevin senere.

Imens jeg lavede aftensmad, kom de begge 2 hjem. Kort tid senere fik vi en opringning fra sygehuset, at Kevin skulle komme næste dag kl. 7.15. Det passede fint, da vi kørte med Dennis næste dag. Jeg tog med Kevin ind på sygehuset og Dennis kørte på arbejdet, efter at vi var leveret det rette sted.

Efter operationen var overstået var Dennis ankommet igen og færdig med hans arbejdsdag. 17.30 kom vi ind på opvågningsstuen og fulgte med op på børneafdelingen. Kevin havde det meget skidt, som skyldes narkosen, de havde brugt under operations forløbet. De besluttede, at han skulle overnatte på sygehuset. Jeg blev hos Kevin og Dennis kørte hjem til resten af familien.

Kevin kom igennem natten uden problemer og var klar til at tage hjem efter stuegangen med lægen. På Herlev sygehus er der en ordning med, at det brugte sengetøj skal man selv smide til vask. Det er en helt fint ordning, men da jeg så de ulækre dyner og hovedpuder fik man godt nok stor hjemve. Fy for hel..... hvor var det ulækkert med så beskidte dyner. Man kunne tydelig se gamle og nye blodpletter og jeg var meget glad for, at det kun blev til en overnatning, så igen øst, vest hjemme bedst.

Jeg må nu acceptere, at jeg har epilepsi. Jeg har kæmpet med medicinerne og operationerne for at blive hjulpet, men medicinen har altid forværret epilepsien. I 1998 startede jeg med behandling på epilepsihospitalet. Mange forskellige medikamenter skulle kombineres og jeg fik omkring 60 anfald om måneden, fordi medicinen fremmede anfaldene. Efter operationen i 2002 har jeg ind imellem rigtige krampe anfald, hvor jeg håbede, at operationerne i 20006 havde fjernet disse typer anfald.

Nu må jeg leve et liv med epilepsi, uden at der er neurologer med i forløbet. Nogle har sagt til mig, at der kan komme noget nyt og bedre medicin imod epilepsi. Måske er det rigtig, men jeg har også prøvet en ny medicin (Zonegran) efter operationerne i 2006, som igen fremmede anfaldene. I dag får jeg kun Tegretol Retard i mindre mængde, således at mit hoved kan fungere og ikke bedøves mere end højst nødvendig.

Efter operationerne i 2006 var jeg til en efterundersøgelse på Filadelfia, hvor en af de ansatte i EEG-afdelingen fortalte mig, at en patient var blevet helt lam i den ene side af ansigtet, som også er en varig men.

Jeg vidste godt, at jeg kunne miste synsvinklen ved højre øje efter operationerne, men jeg har aldrig hørt om, at patienterne kunne få krampeanfald, som jeg fik efter den første operation i 2002. Dette var årsagen til, at jeg tog en re-operation i 2006, da jeg fik anfald med kramper, som gjorde, at jeg ikke kunne gå en uge efter et sådant anfald. Sygeplejerskerne på Filadelfia har altid sagt igennem forundersøgelserne i 2002, at anfaldene aldrig bliver værre efter operationen, men det passer ikke. Så man skal ikke altid tro på, hvad der bliver lovet på de danske sygehuse.

Jeg håber, at vi kunne være flere, der vil frem i medierne med deres varige men, som ikke var forventet eller beskrevet nogen steder efter en operation på Riget!