Get Adobe Flash player

Indholdsfortegnelse

Kapitel 19

Arbejdsprøvningen skal man altid prøve efter en så lang operationsforløb

Arbejdsprøvning var spændende, men en person kan ødelægge alt. Igen valgte jeg arbejdet fra, da mange kolleger er skide bange, samtidig tror de, at epilepsi smitter.

December 2007 kom jeg i gang på Veksø skole med et arbejdsprøvning. Jeg startede med at møde kl. 9 til 12.30 og udførte forskellige opgaver som kontormedhjælper. Jeg kørte med toget hver dag og var meget glad for at være der. En dag i januar 2008 stod jeg og ventede på toget på hjemturen, faldt jeg om med et epileptisk anfald og ambulancen kom og ville køre mig på skadestuen. Jeg fik snakket med Falck arbejdere om, at det ikke var dødsens farlig. De tilbød mig at køre mig hjem på min adresse, som var en stor lettelse med en hjernerystelse. Jeg var nødt til at melde mig syg på Veksø skole og mødte igen om mandagen, da jeg var sygemeldt siden tirsdagen før.

På kontoret var der en kontorassistent, som har en søn med epilepsi. Hun fortalte mig om de mange kontrol, hun brugte på sygehuset for at få hjælp til hendes søn. Jeg håber, at hendes søn bliver hjulpet uden at skal være forsøgskanin.

I februar fik jeg et anfald på kontoret, hvor jeg faldt om inde på et lille kontorrum. Det er meget irriterende, at mine anfald nu kommer uden forvarsel, som jeg altid har haft før operationerne. En børnehaveleder tilbød, at jeg kunne køre med hende til Stenløse. På hjemturen snakkede vi om min situation med epilepsi. Hun forlangte, at jeg godt kunne fortælle hende om min sygdom. Jeg havde været til samtale inden jeg startede, hvor vi snakkede om hele forløbet. Efter samtalen havde jeg ikke lyst til at snakke mere om dette. Efter denne samtale med hende gjorde det, at jeg ikke ønskede at komme tilbage til Veksø skole igen.

Efter hændelsen på Veksø skole kontaktede jeg min sagsbehandler på Egedal kommune og fortalte hende om anfaldet, som skete på kontoret. De andre kollegaer på kontoret havde håbet, at jeg var kommet tilbage, men en person kan ødelægge mange ting.

Jeg gik og ventede på at komme på førtidspension. Jeg var dybt ulykkelig for at skulle have førtidspension, da jeg følte, at jeg nu er blev en rigtig samfunds nasser. Min indstilling er, at man selv skal forsørge sig og gå på arbejde. Jeg har gennem tiden altid klaret mit arbejde uden problemer, men der er altid nogle kolleger, der ikke kan tåle, at man kan klare sine opgaver. Jeg har mange gange klaget over, når sikkerhedsforanstaltninger ikke er optimale inden for laborant arbejdet. Så det er måske hårdt for de andre kolleger, når der er andre, der siger sandheden om det dårlige arbejdsforhold.

Igennem tiden på Filadelfia har jeg snakket med andre damer, som har job som kontorassistent og med de helt perfekte og forstående arbejdsgivere. Men der må være nogen, som er heldige. Tilmed er der meget langt imellem disse arbejdsgivere.

Alligevel står jeg op hver morgen og hygger mig med familien. Jeg går altid i bad efter, at der er ro i huset. Jeg plejer altid at synge, når jeg er under bruseren. Dette kunne jeg ikke lige efter beskeden som førtidspensionist, da jeg er så skuffet over denne store fejloperation, samt at jeg ikke kunne komme tilbage til laborant arbejdet. Jeg har vrælet meget, men jeg gjorde det alene for ikke at belemre resten af familien med dette. Denne krise fik jeg selv bearbejdet og kan igen synge under bruseren.