Get Adobe Flash player

Indholdsfortegnelse

Kapitel 15

Søgte den perfekte behandling til epilepsi-patienter.

Havde hørt om andre epilepsi patienter, som var blevet hjulpet ved operation i tindingelappen.

Da Berit var 4 år begyndte hun, at gå til dans. Senere startede Jonna også på holdet. Igennem flere års undervisning var Berit med til flere konkurrencer. På et tidspunkt blev hun træt af dans, da Jonna altid trådte hende over tæerne ved danseundervisningen. Hun valgte selv fra, som jeg var meget ked af.

Men efter dette måtte vi finde på noget andet sport, som vakte hendes interesse. Hun startede med svømning. Ved dette gjorde hun sit bedste, men stoppede på dette på grund af irriterende drenge. Samtidig var hun ikke dus med svømmeunderviseren. Ved siden af svømning var hun også spejder. Dette gjorde hun i mange år, da det også gav mange andre bekendtskaber.

Jeg havde stadig epilepsien at kæmpe med, så jeg læste at Dansk Epilepsi Forening holdt et møde om epilepsien på Ølstykke bibliotek. Jeg fandt nogle brochurer om at blive hjulpet med epilepsi ved et operativ indgreb. Jeg havde tidligere prøvet at snakke med Dennis om dette, hvor han skældte mig ud, at det måtte jeg lære at leve med. Det var meget hårdt for mig med det fulde arbejde og vores 2 børn. Ved siden af dette var jeg også græsenke en gang imellem, da Dennis rejste jorden rundt med hans arbejde.

Jeg fik en tid hos min egen læge, Dorte Kann og fortalte hende om at blive opereret imod epilepsi. Hun henvendte mig til Epilepsi hospitalet i Dianalund. I forår 1998 fik jeg den første indlæggelse på epilepsi hospitalet.

På Epilepsi hospitalet fik de den lange livshistorie, hvor jeg tidligere var blevet behandlet. Jeg oplyste Ålborg sygehus, speciallæge Anne Stiggaard, Hasseris i Ålborg, Hillerød Sygehus og speciallæge Niels Blegvad i København.

De startede med at regulere medicinen og min første læge Marit Dahl begyndte allerede at snakke om, at jeg kunne få førtidspension. Jeg blev meget vred over hendes behandling Vi prøvede nye medicin igen og igen, kombinerede flere af mediciner, da de håbede, at det ville hjælpe på anfaldende. Senere skrev jeg til en brevkasse i Epilepsi bladet, hvor jeg fortalte, at jeg ikke kunne blive opereret, fordi mit netværk til familien var for dårlig. Det kunne jeg ikke forstå, da vi på dette tidspunkt kom sammen med familien. Jeg viste Marit Dahl brevet, som hun ikke kunne lide. Hun spurgte mig, om jeg havde modtaget et svar. På dette tidspunkt ventede jeg på svaret. Marit Dahl var heller ikke en af de dygtigste læger, som jeg havde mødt.

Igennem nogle år prøvede jeg mange typer medicin, som gjorde, at jeg fik det dårligere. Jeg har aldrig haft så mange anfald, så i min situation blev jeg rigtig syg på grund af medicinen.

Efter at jeg sendte brevet til Epilepsi bladet kom der andre boller på suppen. (se nedenstående brev)

Så begyndte vi med forundersøgelserne. Hvor efter den første operation blev den 26. februar 2002.

Der var mange forberedelsesundersøgelser inden operationen.