Get Adobe Flash player

Indholdsfortegnelse

Kapitel 14

Flytning til Sjælland.

Ny landsdel, nyt arbejde og nye venner. Venner vælger man selv og selvom man er forskellige personer, kan man sagtens hygge sig med hinanden.

I 1994 flyttede vi fra Jylland til Sjælland på grund af Dennis arbejde. Jeg husker tydelig en eftermiddag ringede vores telefon hjemme i stuen, hvor Dennis får tilbudt et arbejde, som han ikke havde fortalt mig om. Først blev jeg meget tavs, men accepterede det, da det ville give mig større chance for at finde et arbejde på Sjælland frem for i Nordjylland som industrilaborant.

Min søster og hendes familie kom helt uventet til Dennis fødselsdag i september efter, at vi ikke havde snakket sammen siden Berits fødselsdag den 31. december 1993. Vi begyndte at snakke lidt sammen igen, men vi rejste fra Jylland til Sjælland den 1. november 1994. Lea og hendes familie har aldrig kommet til mine børns fødselsdage, så igen tydelig bevis på, at hun kun tænker på sig selv.

Vi flyttede ind i vores hus i december 1994 i Ølstykke. Vi fik nyt køkken, badeværelse og bryggers. Men Rom bliver ikke bygget på en dag, så igennem tiden fik vi lavet huset, som vi ønskede det.

Jeg søgte en reservebedstemor i vores lokal avis i januar 1995, da vores familie bor i Jylland. Jeg fik den bedste reservebedstemor, som familien manglede. Vi kunne lide hende ved den første komsammen og hun passede Berit første gang den 16. februar, som var vores bryllupsdag. Så Berit og Jette hyggede sig sammen, imens vi tog ud og spiste på restaurant. I dag har vi stadig bekendtskab med Jette selv om Berit og Kevin er 18 og 14 år.

Berit startede i dagplejen, så det var også helt nye omgivelse for hende. 1995 fik jeg et arbejde på et laboratorium i Frederikssund, hvor jeg udførte analyse undersøgelser inden for katalysatorer. Jeg ønskede mig på dette tidspunkt et barn mere, men dette var en stor kamp på grund af mange store ændringer i ens liv. Først flytning fra Jylland til Sjælland, ny omgangskreds samt ny arbejdsplads. Jeg fortalte til min chef om min epilepsi inden for de 3 første måneder. Jeg havde besluttet, at hun kunne fyre mig, hvis hun ikke var tilfreds.

Jeg kan tydelig huske den første arbejdsdag, hvor jeg fik et anfald i bilen på vej hjemad. Jeg havde den gang fuld forvarsel inden anfaldet kommer. Jeg kunne mærke, at anfaldet var på vej og jeg holdt bilen til højre, for ikke at genere nogen. En herre kom hen til mig, hvor jeg sad i bilen. Jeg lukkede alle dørene med central låsen, fordi jeg blev bange for ham. Efter anfaldet kørte jeg hjemad og registrerede ikke bilerne, som kommer bagfra. De nåede at bremse, så der ikke skete noget. Jeg kørte op til dagplejeren for at hente Berit. Da jeg kom hjem, holdt politiet på min adresse. De snakkede med mig om episoden, og jeg fortalte, at jeg har epilepsi. Efter dette skete stoppede jeg med at køre i egen bil og brugte i stedet bus og tog til arbejdet.

Politiet kom få dage senere for at skrive en rapport om hændelsen med epilepsi anfaldet. De foreslog, at jeg kunne tage til min læge og få lavet en ny lægeerklæring. Dette ville jeg ikke, så i stedet indleverede jeg mit kørekort til Frederikssund politi. Denne episode fortalte jeg ikke om til min arbejdsplads, fordi det var min første arbejdsdag hos dem. Jeg begyndte at køre med bus og tog hver dag til arbejdet, fordi jeg havde fået en advarsel om at passe på andre og mig selv.

Igennem mit arbejdsforløb hos Haldor Topsøe som laborant, havde vi i tankerne, at Berit skulle have en søster eller bror. Vi forsøgte i lang tid, hvor vi troede, at vi ikke kunne få flere børn. Jeg tror selv, at det var en stor omvæltning for mig med flytning, ny arbejdsplads og ny omgangskreds.

I september 1996 lykkes det endelig for os, at vi kunne forøge familien. Så vi var alle glade og jeg klarede arbejdet uden problemer.

I maj 1997 fik vi Kevin og alt var gået uden nogen problemer. Jeg startede på barselsorlov og tog 1 års forældreorlov. Berit var startet i børnehaven maj 1996. Hun kom stadig i børnehaven, selv om jeg havde orlov.

I mødre gruppen begyndte jeg at kende Karin. Vi begyndte at komme sammen og blev ved at ses selv om mødre gruppen stoppede efter de 6 måneders orlov. Mange begyndte på deres arbejde efter barselsorlov, som er deres eget valg.

I forbindelse med Berits børnehave startede vi også et venneforhold sammen med Line og Johnny. Dette venskab var fordi, at Berit og Jonna var gode veninder med hinanden i børnehaven.

Imens jeg gik på barselsorlov mødte jeg Doris og Mads første gang til et forældremøde i børnehaven, hvor Mads og jeg havde en diskussion om børneopdragelse. Vi var ikke enige om, hvordan man opdragede sine børn på den helt rigtig måde. Mads var god at diskutere med, men Doris var helt tavs. Jeg kunne se, at hun lyttede, men hun smilede heller ikke. Jeg tænkte ikke videre over denne diskussion sammen med Mads.

Imens jeg gik på forældreorlov, mødte jeg Doris ude i byen, hvor vi snakkede sammen om børn. Gennem Doris og min bekendtskab fik vi endnu et vennepar. Jeg nød forældretiden sammen med børnene. Ligeledes de venner, som vi havde fået.