Get Adobe Flash player

Indholdsfortegnelse

Kapitel 12

Ved graviditet var man forsøgsdyr til fostervandsprøve

Man havde aldrig forestillet sig, at det var så farlig at blive gravid. Men ved at holde fast i, at en fostervandsprøve kun skal gøres fordi, at lægerne mener, at det er det bedste

Da uddannelsen var slut i 1992 startede jeg med at arbejde på Nørager Mejeri som laborant. Jeg var både heldig og uheldig at blive gravid i dette forløb. For det første var jeg glad for min graviditet, samt at jeg blev sluppet fri fra arbejdet med denne dårlige oplæringstid. Jeg var ikke glad for hende, som jeg skulle være vikar hos, da hun var meget sur og gnaven. Hun viste overhovedet ingen interesse for andre end sig selv. Jeg prøvede at tale med laborant lederen om situationen, om det var hendes måde at være på. Men af hende fik jeg ikke et svar tilbage. Dejlig at jeg slap væk fra denne arbejdsplads på grund af en kollega's væremåde og temperament.

Under min første tid i graviditeten var det meget ubehagelig, da lægerne på fødselsafdelingen fandt ud af, at jeg fik medicin imod epilepsi. Den første undersøgelse jeg var til på Ålborg sygehus Nord var meget ubehagelig. Jeg ankom og blev kaldt ind, hvor der stod mindst 3 forskellige læger omkring mig. Jeg fik et chok, da de ville tage en fostervands undersøgelse på mig på grund af min medicin. Jeg stod og blev meget usikker. Jeg vidste, at der også var risiko ved en fostervandsprøve, men lægerne holdt fast på, at der var stor risiko for rygmarvsbrok for barnet, når jeg spiste medicin imod epilepsi. Dennis og jeg besluttede, at tage dette barn, der kom med eller uden rygmarvsbrok. Vi tog hjem igen uden fostervandsundersøgelse. Jeg var på dette tidspunkt 8 uger henne i graviditeten. I 12. uge skulle jeg til en scanning og samme dag var der en frisk ung mandelig læge, som vi fortalte om hændelsen for 4 uger tilbage. Han sendte mig 2 etager ovenpå for at få taget en blodprøve, som kunne fortælle om barnet var ramt af rygmarvsbrok. Den samme dag fik vi fortalt, at der var ingen tegn på dette, så det var en kæmpe lettelse, da vi kørte hjem igen. Jeg var lige et offer til noget forskning i fostervandsundersøgelse, men jeg valgte selv fra. Den 31. december 1992 fødte jeg Berit, som var sund og rask og på ingen måde med noget handicap på grund af min medicin.