Get Adobe Flash player

Indholdsfortegnelse

Kapitel 1

I en alder af kun 3 år begyndte lægerne at fylde mig med epilepsi medicin

 

Jeg blev født på en gård i Guldbæk i 1963, og allerede da jeg var 3 måneder fik jeg mit første epilepsianfald. Som 3 årig after at familien var flyttet til "byen" Støvring begyndte lægerne at fylde mig med epilepsimedicin. Det var også i mine første år min far kørte galt med lastbilen, og efter flere operationer i ansigtet var helt uigenkendelig.

 

Jeg kom til verden i 1963, hvor jeg blev født på Nibe sygehus. Min familie boede dengang på Guldbækgård. Det er meget lidt, jeg kan huske, fra tiden vi boede på gården. Det eneste jeg kan huske var, at vi havde en hund, som altid sad bagved døren i køkkenet. Episoden kunne også havde været fra et besøg hos faster Pia på gården, efter vi var flyttet til et parcelhus i Støvring.

Støvring var mere et lidt by-agtig sted med flere forskellige forretninger og en skole. I Guldbæk var der kun en lille købmand og en endnu mindre friskole.

Da jeg var 3 mdr. gammel fik jeg det første epileptiske anfald, hvor det var med feberkrampe. Far gav mig kunstigt åndedræt indtil ambulancen ankom. Dette husker jeg naturligvis ikke selv, men det er blevet fortalt mange gange igennem mine barndomsår.

Da jeg var 2-3 år begyndte jeg at få epilepsi medicin, hvor lægerne gav mig Diphydan, som er et kemisk præparat, der skulle holde anfaldene væk. Jeg kan huske, at mor og jeg tog til Aalborg sygehus til kontrol efter behov. Det værste ved det var blodprøverne, da jeg ikke brød mig om nålene.

Jeg har 2 søskende Per, som er 6 år og Lea, som er 2 år ældre end jeg. Far begyndte at køre lastbil for en vognmand i Ålborg efter, at vi var flyttet til Støvring. Tidligere havde han været landmand.

Jeg kan huske en eftermiddag i Støvring, hvor en af far’s kollegaer kom og fortalte mor, at far var kørt galt med lastbilen i Sverige. Mor var selvfølgelig blevet meget forskrækket og fik hurtigst muligt kontakt til nærmeste familie. Lea, Per og jeg blev passet hos faster Ida. Mor tog med far’s kollega til Sverige for at følge hans tilstand efter ulykken.

Efter lang tids indlæggelse på Upsala Sygehus i Sverige blev han overført til Ålborg sygehus. Vi skulle ud og besøge ham på sygehuset. Det, jeg kan huske var, at han fået et meget anderledes udseende. Hans ansigt var fyldt med skrammer, som han havde fået efter ulykken. Han lå i sygesengen, og ville give os alle chokolade. Men Lea ville ikke over til ham, fordi han lignede overhovedet ikke sig selv.

Senere efter indlæggelsen på Ålborg Sygehus kom han hjem og var sygemeldt i mange måneder. Det værste var, at han var meget sur, da han havde konstant hovedpine efter ulykken. Jeg var dengang en meget livsglad pige og hyperaktiv måske på grund af medicinen jeg tog imod epilepsien. Jeg kan huske, at han skældte mig meget ud, fordi han syntes, at jeg var en meget larmende og generende pige.